Tribut adus părinților!

Ai auzit probabil multe basme, multe povești despre regine frumoase și cavaleri neînfricați, dar realitatea bate poveștile și reginele există în fiecare casă, iar cavalerii trăiesc alături de ele iubindu-le.never-complain-about-the-things-your-parents-could-not-give-you-it-was-probably-all-they-had
Bună, eu sunt fatacuțigara, iar astăzi voi vorbi despre un basm numit familie, despre o regină numită mamă și un cavaler numit tată, dar înainte vreau să te întreb ceva: când le-ai spui că îi iubești ultima oară ? Vreau să vorbim despre oamenii care la orice oră din zi sau din noapte ar fi pregătiți să lase tot în spate doar pentru a le face un bine copiilor, pentru că super eroii există, iar când vine vorba de super eroi, mamă și tată, mă gândesc la voi. Căci bunătatea și curajul tău tată sunt mai înalte decât munții, iar iubirea și grija ta mamă sunt mai adânci decât mările.
Oricâte certuri și discuții ar exista, oricâte neînțelegeri, ei sunt singurii oameni din lume care te vor iubi necondiționat, chiar dacă nu o să știe cum să îți arate. Sunt oameni și mai presus de toate sunt oamenii care ți-au dat aripi, ți-au dat un pix în mână și te-au învățat să scrii povestea vieții tale, iar în momentul în care ai greșit nu au rupt foaia, au corectat greșeala și te-au ajutat să treci peste. Despre ei e vorba,despre oamenii de la care înveți pentru prima dată să pui picioarele pe pământ și să-ți faci un drum printre oameni.
Amintește-ți prima ceartă cu tatăl tău, când credeai că nu te iubește, când în singurătatea ta ți-ai spus că nu-l mai vrei ca tată fără să te gândești că vorbele lui au venit în întâmpinarea ta din simplul fapt că el vrea să te vadă bine, să te vadă un om frumos, care să nu greșească, amintește-ți că și pe el l-au durut și îl dor anumite lucruri, dar cu toate astea vrea să fie tare pentru tine.
Amintește-ți zilele proaste ale mamei, când nu prea părea fericită și dispusă să vorbească, când o urai din inimă pentru că nu înțelege gândirea ta de adolescent, dar toată starea ei venea din oboseală, ea pentru tine e menajeră, bucătar, grădinar, psiholog, doctor, profesor și multe altele, ea pentru tine face lucruri pe care alții le fac pentru bani și totuși în schimbul banilor tot ce dorește e un zâmbet de la tine, o îmbrățișare și o vorbă bună, amintește-ți că e om și o doare când nu iți faci timp pentru ea.
Amintește-ți că ai fost mic, habar nu aveai pe ce lume trăiești, dar acești oameni au avut răbdare să te învețe, să te ajute și să te facă omul care ești acum. Un simplu mulțumesc, nu ar fi de ajuns, dar ar conta mai mult decât orice pentru ei.
Amintește-ți cum în unele seri cad amândoi de oboseală, doar pentru ca tu să nu duci grija zilei de mâine, să nu te gândești că nu o să ai ceva de mâncare sau că nu o să ai apă caldă și curent și totuși nu-ți găsești timp să le arăți că îți pasă.
Sunt oameni în viața ta care îți vor promite luna de pe cer, în mâinile cărora îți vei pune încrederea fără să stai pe gânduri, dar care vor pleca la prima adiere de vânt iar tu te vei simți al nimănui și sunt oameni care nu îți promit nimic, dar sunt acolo în fiecare zi pentru tine și totuși uneori îi neglijezi, alegi să nu le spui cât de mult îi iubești chiar dacă asta așteaptă cel mai mult.
E un tribut adus părinților care niciodată nu au uitat de copiii lor, un tribut adus oamenilor pentru care nu există imposibil când vine vorba de copii, un tribut adus acelor ființe a căror discuții cu Dumnezeu se referă la copii, e un tribut pentru îngerii noștri păzitori! E un tribut pentru oamenii care au pierdut nopți de grija copiilor, care au vărsat lacrimi de supărare, dar care au găsit în ei puterea de a trece peste toate, nu e un tribut adus simplilor oameni, ci un tribut adus celor mai mari luptători cu zâmbetul pe buze
Mulțumește-le că există și că sunt lângă tine. Spune-le că îi iubești și mândrește-te cu ei până nu e prea târziu. Dumnezeu ți-a dat cel mai minunat dar, ți-a dat doi îngeri să-ți contureze drumul și pe zi ce trece îngerii îmbătrânesc și lasă în urmă înțelepciune. Îmi doresc pentru tine să vorbești despre mama ta, să spui că e frumoasă și bună, despre tatăl tău să spui că e curajos și înțelept mai mult decât să vorbești despre alți oameni.
Ei sunt tot ce contează, ei s-au sacrificat mai mult decât o va face oricine pentru tine, crede-mă. Iubește necondiționat și arată-le asta și mai presus de orice fii recunoscător pentru faptul că îi ai, într-o zi s-ar putea să fie prea târziu.
Mamă și tată, voi care alegeți să-mi faceți viața mai bună, voi care îmi dați fără să vă cer, voi care ați avut răbdare, voi care ați avut timp, voi nu sunteți oameni și pentru a vă mulțumi nu există cuvinte.
Publicitate

7 gânduri despre “Tribut adus părinților!

  1. Cu tăicuțu nu m-am certat niciodata! Nici nu m-a certat. Avea ceva ce impunea respect. Nici nu-ti spunea ce sa faci, dar faceai. De la el am invatat atat de multe, incat nu mi-ar ajunge o viata sa povestesc…
    Azi, e doar povestea mea frumoasa…

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.