Prieteni cu beneficii ?

 Ce sens are viața unui om, dacă la finalul unei zile grele nu are cui să îi povestească tot ce îl neliniștește?  Și poate acea persoană care îl ascultă consideră că sunt prieteni fără să realizeze că între ei este ceva mai mult decât o prietenie.16144515_1109819405783800_1825237121_n

Bună, eu sunt fatacuțigara, iar astăzi o să vă povestesc puțin despre prietenii cu beneficii.De-a lungul vieții fiecare om o să-și găsească unul sau mai mulți prieteni cu beneficii, lucru care mi s-a întâmplat și mie de multe ori.

Când vorbim despre prietenii cu beneficii ne gândim la acei prieteni care pur și simplu ne fac să ne simțim bine, iar noi la rândul nostru îi răsplătim cu aceeași monedă.Prietenii ăștia, la fel ca orice alt timp de prieteni sau oameni pe care îi întâlnești în viață, apar exact în momentul când ai mai mare nevoie de ei.

Știu sigur că prietenii tăi cu beneficii au apărut în momente esențiale ale vieții, în momente în care simțeai nevoia sa ai pe cineva aproape, dar la fel ca orice lucru frumos, nu a putut să dureze o veșnicie.Așa am realizat și eu că oamenii vin și pleacă fără să îți dea explicații.La un moment dat, când cunoșteam persoane noi știam exact că vom lega acest timp de prietenie, era clar, ne cunoșteam interesele unul față de celălalt și nu era o problema faptul că prietenia nu putea să evolueze spre alte puncte.

În viață cu siguranță ai învățat că oamenii care promit că vor rămâne veșnic lângă tine totuși pleacă, că oamenii cu care vorbești zilnic se pot transforma în străini într-o fracțiune de secundă, că până la urmă o clipă face diferența și lucrurile se schimbă.Ei bine, te asigur că toate aceste lucruri le-ai învățat de la prietenii cu beneficii pentru că ei sunt singurii pe care sentimentul de iubire față de tine nu i-a obligat să rămână în continuare Aceștia sunt prietenii cu beneficii, cei care te duc pe culmile extazului și te coboară în infernul iadului.

Dacă ai ajuns să citești ce am scris până acum, cu siguranță te-ai gândit la cineva, la un prieten de la care beneficiai de unele lucruri.Și eu m-am gândit la unii prieteni cu beneficii în timp ce scriam și cred că acum este momentul în care trebuie să le mulțumim celor care au beneficiat de noi și celor de care am beneficiat indiferent cât de grea ar fi fost ruperea prietenie dintre noi.

Așadar, acum cât timp citești aceste rânduri stai câteva secunde și gândește-te la toți prietenii tăi cu beneficii și mulțumește-le. Mulțumește pentru timpul și atenția acordată, pentru faptul că te întrebau cum ți-a fost ziua, pentru secundele în care te ascultau când nimeni nu era acolo, pentru încurajări și susținere. Mulțumește-le că au fost în viața ta la bine și la greu, că te-au ales pe tine în locul altcuiva, că fără să vrea te-au transformat într-un om mai bun.Mulțumește-le că nu au realizat că pentru tine nu erau simplii prieteni ci mult mai mult de atât.Mulțumește-le prietenilor că au făcut parte din viața ta, dar mai important mulțumește-le că au plecat.

Pentru că aceștia sunt adevărații prieteni cu beneficii, cei de la care beneficiezi de lecții de viață, beneficiezi de evoluție pe plan psihic și emoțional, beneficiezi de maturizare pentru că ei îți dau cele mai bune lecții. Ei sunt prietenii cu beneficii, cei care nu au dorit să fie prietenii tăi pe viață, dar totuși au depășit bariera străinilor, cei care nu au putut să stea lângă tine pe veci, dar totuși s-au apropiat destul, cei care puteau să te ignore, dar au ales să îți ofere un beneficiu, iar beneficiul nu e sexul, aceia nu-ți sunt prieteni, beneficiul este lecția pe care o înveți de fiecare dată când întâlnești asemenea oameni.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.