Suntem doar să nu fim !

Trăim într-o lume plină de fericire, o lume în care niciun om nu este, de fapt, fericit.stay_human
  Bună, eu sunt fatacuțigara  și astăzi o să-ți povestesc despre cum noi, oamenii, suntem doar ca să nu fim. Esența vieții pe care fiecare dintre noi am primit-o constă în faptul că viața este prea scurtă să o irosim. Am ajuns în acel punct al existenței noaste în care pur și simplu teama ne-a acaparat fiecare colț al gândirii și prin intermediul ei facem lucruri doar pentru a mai bifa ceva pe listă.
Am ajuns să ne împrietenim unii cu alții din teama de a nu avea pe nimeni cu care se discutăm la ceas de seară, uitând cu desăvârșire ce înseamnă cuvântul ” prieten ”.
Am ajuns să fim răi unii cu alții doar ca să nu fim buni, doar pentru a vedea ce se poate întâmpla cu oamenii în momentul în care sunt puși la zid, pentru a ne demonstra că răutatea ne poate face superiori.
Am ajuns să ne îndrăgostim doar pentru nu a rămâne singuri. Pentru simplul fapt că ne e frică să ne acordăm timp și spațiu. Ne e frică să ne descoperim pe noi înainte ca altcineva să o facă, ne sperie gândul că singurătatea înseamnă lacrimi de tristețe când, de fapt, singurătatea înseamnă liniștea pe care nu o vei găsi niciodată lângă o persoană cu care ești doar ca să nu fi singur.
Suntem oameni doar ca să nu fim simple vietăți. Suntem oameni care au uitat ce înseamnă să fii om, oameni pentru care umanitatea e îngropată undeva adânc, undeva unde doar adevărații căutători de valori o mai pot găsi.
Suntem fericiți doar ca să nu fim triști. În realitate fericirea noastră constă într-un zâmbet fals pus în colțul gurii, fericirea de astăzi nu se mai rezumă la emoțiile pozitive pe care trebuie să le simțim și să le transmitem. Fericirea e o mască pe care o purtăm pentru a nu simți goliciunea din suflet.
   Suntem ocupați doar ca să nu fim liberi. Suntem autorii propriilor noaste povești și totuși alegem să le scriem folosind fraze din ce în ce mai complicare, metafore din ce în ce mai greu de înțeles, astfel ca alții să nu ne poată înțelege și să nu poată învăța nimic din cuvintele noastre.
În definitiv, tu ești torționarul vieții tale. Cătușele libertății stau în mâinile tale, iar la tine este decizia de a le încuia sau a le lăsa desfăcute. Dacă decizi totuși să arunci cheia și să te bucuri de libertate asigură-te că trăiești fiecare moment pentru că vrei, nu pentru că trebuie.
Asigură-te că o să trăiești pentru a te bucura, nu doar pentru a fi în viață.
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.